Menu

Improfin Groep

Improfin Header Afbeelding

Strategie & Planning

Strategie Audit

De omgeving van organisaties verandert vrijwel voortdurend. Aanpassen en bijsturen van organisaties is vrijwel doorlopend noodzakelijk. Er moeten telkens keuzes worden gemaakt over de markten waarin de organisatie zich beweegt, over de producten en diensten die zij voortbrengt en over de afgeleide doelstellingen voor delen van de organisatie. Is uw organisatie bezig met de goede dingen en doet men die ook goed? Of is het eigenlijk zo dat het succes u overkomt en dus het niet hebben van succes ook?

Onze onafhankelijke toets stelt fundamentele vragen, analyseert uitgangspunten en competentie en geeft duidelijkheid. Adviseurs van Improfin houden uw strategische plannen en uw visie tegen het licht, spiegelen en dagen uit, gaan terug naar de basis van uw veronderstellingen en signaleren eventuele inconsistenties. Zij brengen uw positie in kaart en doen concrete aanbevelingen voor aanpassingen en implementatie van die aanpassingen.

Besturingsvraagstukken

  • Hoeveel ruimte geeft u aan resultaatverantwoordelijke eenheden?
  • Wat is beter centraal sturen, decentraal of in een mengvorm?
  • Hoe meet u of doelstellingen zijn behaald?
  • Hoe bereiken we een resultaatgerichte cultuur?

Deze vragen zijn verre van eenvoudig, maar de juiste keuzes hierin maken is één van de belangrijkste randvoorwaarden voor succes. De adviseurs van Improfin helpen u bij de keuze van een besturingsfilosofie. Zij tonen u de verschillende alternatieven en hun consequenties. Samen met u definiëren ze de mate en vorm van delegatie, mandatering, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, en ontwerpen zij meetinstrumenten die het management informeren over de mate van realisatie en doelcongruentie.

​Diagnose en verbetering Businessplanning

  • Zijn onze plannen toereikend om onze doelen te realiseren?
  • Kunnen we dat meten?
  • Is ons proces van businessplanning efficiënt en effectief?
  • Hoe voorkomen we dat het ons 'overkomt'?

Eén van de lastigste managementtaken is het vertalen van visie en strategie naar actie en concrete plannen. De vraag is telkens of de plannen toereikend zijn om doelen te halen binnen gewenst normen en kaders. Om dit te bepalen heeft het management vaak een uiteenlopend en indrukwekkend instrumentarium. Het gevaar is dat het instrumentarium een doel op zich wordt en daardoor contraproductief is. Er kan daarom behoefte zijn aan een onafhankelijk oordeel over de kwaliteit en plannen en de wijze van succes meten.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen?

Try and find out

Leg uw vraag of uitdaging aan ons voor en ontvang binnen twee werkdagen een vrijblijvende eerste indruk of plan van aanpak!

Try and find out

Bel me terug

U heeft een vraag en u wilt graag worden gebeld? 06 539 98 788

Uw aanvraag is met succes verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

×

Er is helaas iets verkeerd gegaan, probeert u het later opnieuw.

×

Contact opnemen

Improfin Groep B.V.

Postbus 10
6600 AA Wijchen

t: 088 - 2341100
f:
e: info@improfin.nl