Menu

Improfin Groep

Cultuur & aanpassingsvermogen

Culture Quick Scan

Cultuur kan de toekomst van een organisatie maken en breken. Juist als steeds sneller wisselende omstandigheden hun impact hebben op een organisatie kan cultuur je sterk en weerbaar maken, maar juist ook kwetsbaar. Een organisatie cultuur moet je dan ook onderhouden en waar nodig ontwikkelen. Voor dat laatste heb je echter even tijd nodig. Hoe eerder je begint, hoe beter!

Ontdek de cultuur van jouw organisatie met onze unieke en gebruiksvriendelijke Culture Quick Scan. Deze app helpt je om de cultuur van je organisatie in kaart te brengen door middel van slechts 15 eenvoudige vragen op basis van de modellen van Hofstede, Harrison en de meest actuele leiderschapsinzichten zoals die van Laloux en Daniel Pink.  

Met de Culture Scan kun je gemakkelijk de huidige cultuur van je organisatie beoordelen en verbeterpunten identificeren. Onze vragen zijn ontworpen om verschillende aspecten van de organisatiecultuur te evalueren, zoals leiderschap, teamwerk, communicatie en innovatie. Na het beantwoorden van de vragen ontvang je een overzichtelijke rapportage die inzicht geeft in de sterke en zwakke punten van de organisatiecultuur.

De Culture Scan is niet alleen nuttig voor het beoordelen van de huidige cultuur van je organisatie, maar kan ook worden gebruikt om veranderingen in de cultuur in de loop van de tijd te meten. Door de vragen opnieuw te beantwoorden op verschillende momenten in de tijd, kun je de verandering van de organisatiecultuur volgen en gerichte actieplannen ontwikkelen om verbeteringen aan te brengen.

De Culture Scan is geschikt voor organisaties van alle soorten en maten. Het is gemakkelijk te gebruiken en vereist geen speciale kennis of training. Bovendien is het gebruik van de app volledig vertrouwelijk en worden alle antwoorden en rapportages beveiligd opgeslagen.

Cultuurdiagnose & ontwikkelplan

De Culture scan levert je basisinzichten en in veel gevallen is er ook een ontwikkelrichting uit af te leiden. Tegelijkertijd is het een ‘subjectieve’ momentopname. Waar een cultuuromslag echt noodzakelijk lijkt, is een verdere verdieping aan te bevelen. Die cultuurdiagnose combineert de inzichten uit de digitale omgeving met ‘on site’ interviews die we houden met een aantal representatieve medewerkers. Dat objectiveert het cultuurbeeld en geeft meteen houvast waar het gaat over wendbaarheid, weerbaarheid en de ontwikkeling daarvan. 

In samenspraak wordt er op basis van de bevindingen een organisatie-ontwikkelplan opgesteld om cultuur en leiderschap bij te buigen in de gewenst richting.  

Try and find out

Leg uw vraag of uitdaging aan ons voor en ontvang binnen twee werkdagen een vrijblijvende eerste indruk of plan van aanpak!

Try and find out

Bel me terug

U heeft een vraag en u wilt graag worden gebeld? 06 539 98 788

Uw aanvraag is met succes verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

×

Er is helaas iets verkeerd gegaan, probeert u het later opnieuw.

×

Contact opnemen

Improfin Groep B.V.

Postbus 10
6600 AA Wijchen

t: 088 - 2341100
f:
e: info@improfin.nl