Menu

Improfin Groep

Improfin Header Afbeelding

Team

drs. Jan de Kroon

Directeur

Jan de Kroon is organisatieadviseur en oprichter van Improfin Groep. Met zijn bedrijfskundige achtergrond en inmiddels brede ervaring met inrichtings- en professionaliserings- vraagstukken weet hij op inspirerende wijze veranderingen en verbeteringen te initieren en te realiseren.

Wim Cassee

mr. Wim Cassée

Associate

Wim is bedrijfsjurist met een brede praktische ervaring. Hij heeft zijn sporen verdiend als M&A jurist, was directiesecretaris van verschillende organisaties en als stafdirecteur van een financiële dienstverlener betrokken bij vraagstukken in governance en compliance. Wim is partner van Convectis, een zakelijke dienstverlener voor het MKB. Binnen Improfin Groep is Wim als adviseur betrokken bij juridische vraagstukken binnen projecten en is hij docent binnen diverse opleidingsprogramma's.

ing. Peter Herfkens MTQM

Associate

Peter studeerde Technische Bedrijfskunde in Eindhoven en daarna behaalde hij in België zijn Master Total Quality Management. Geruime tijd was hij als consultant actief voor Volmac waar hij zich veranderkundig ontwikkelde op het snijvlak van mens, processen en systemen. Alvorens zich zelfstandig als trainer en adviseur te vestigen en zich met Improfin Groep te associëren, was hij geruime tijd managing partner van traningsinstituut Z&P te Veldhoven. Binnen de Improfin organisatie is Peter betrokken bij uiteenlopende professionaliserings- en verandertrajecten en traint hij op een breed scala aan vaardigheden.

Bram van Hunnik MBA RQIM

Associate

Bram is een zeer ervaren interim manager en consultant op bedrijfskundig gebied die zijn sporen heeft verdiend binnen diverse zorgorganisaties. Vooral als het gaat om de kwalitatieve uitvoering van de zorg in balans brengen met de bedrijfsmatige mogelijkheden in mensen, middelen en methoden. Bedrijfsvoering is zijn passie. Daarnaast heeft hij enkele toezichthoudende rollen binnen de publieke sector en creëert zodoende het vanzelfsprekende verband tussen zorg, wonen en welzijn. Binnen Improfin Groep is Bram betrokken bij strategie-, control- en risicomanagement trajecten.

drs. Marinus de Pooter RA

Associate

Marinus heeft ruime internationale management en consulting ervaring in governance, risk management & compliance, internal audit en finance. In vorige functies was hij ondermeer Executive Director ERM (Ernst & Young Adivisory), European Director Internal Audit (Office Depot), CFO (eNiklas) en Director of Finance (Ernst & Young Global Client Consulting). Marinus is sinds 2012 zelfstandig gevestigd als consultant en trainer. Als Improfin associate is hij vooral actief in trajecten gerelateerd aan governance en/of risk management.

Raoul Schepers

Associate

Raoul Schepers heeft eerder in zijn carrière bij Accountantskantoor Schepers & Partners, Van Den Boom Groep en NIB Capital Treasury Solutions gewerkt. Zijn specialismen zijn Treasury Control en Treasury Accounting. Hij heeft zijn sectorervaring opgedaan bij onder meer Akzo Nobel, Friesland Coberco Dairy Foods, ABP Investments, DSM, Volvo, KPN, SABIC EuroPetrochemicals, UPC, NUON, Vopak en ASML. Bij Improfin is hij dan ook actief op het domein van treasury management en treasury control.

Wiel de Schrijver

Associate

Wiel studeerde economie aan Tilburg University en heeft daarna zijn Masters in Financial Engineering behaald bij TIAS. Hij heeft o.m. gewerkt bij Océ als Treasurer en bij Achmea Holding als Director Corporate Finance. Daarnaast is hij bestuurslid geweest van het Océ pensioenfonds en lid van de beleggingscommissie. Wiel heeft een brede ervaring op het gebied van cash, valuta en rentemanagement en op het gebied van concernfinanciering. Als associate van Improfin zal hij dan ook op die domeinen actief zijn.

Pierre Steeghs RA

Associate

Pierre Steeghs is registeraccountant en belastingadviseur. In zijn werkzame leven is hij o.a. actief geweest voor de Rijksaccountantsdienst Leiden, Belastingdienst Grote Ondernemingen Utrecht en Price Waterhouse belastingadviseurs (Rotterdam en Eindhoven). Vanaf 1997 tot heden is hij oprichter en partner bij Rubicon Belastingadviseurs en Registeraccountants. Bij Improfin is Pierre vooral betrokken bij programma's en trajecten rond fiscaliteiten en M&A.

Wieger Wagenaar

Associate

Wieger is een bedrijfseconoom die zijn carrière in 1985 begon als accountant bij Ernst & Young en er zijn accountantsopleiding afrondde. Via diverse leidinggevende functies bij Achmea (onder meer divisie CFO) werd hij in 2011 CFO van Eureko Sigorta, een Turkse dochter van Achmea. Sinds 2014 is hij zelfstandig gevestigd en associate van Improfin. Wieger zal met al zijn ervaring vooral op het snijvlak van finance & control opereren.

René Wilderom

Associate

René Wilderom (1953) werkte in diverse financiële functies bij onder meer AkzoNobel (controlling en treasury) , was treasurer bij OPG (nu Mediq), assisteerde de treasuryfunctie van ASML op tijdelijke basis en was aansluitend Finance Director & Corporate Treasurer van AON. Voor zijn partnership bij Improfin Groep vervulde hij een tijdelijke opdracht als Treasurer en financieel adviseur van de directie van DELTA N.V. René is als associate aan Improfin Groep verbonden en houdt zich bezig met uiteenlopende treasury gerelateerde projecten.