Menu

Improfin Groep

Improfin Header Afbeelding

Incompany Management

Management Development

Van management wordt steeds meer gevraagd. Daarbij gaat het om rendementen en resultaten. De juiste dingen doen en de juiste dingen ook goed. Bij Improfin kunt u terecht voor een Management Development programma dat uw management optimaal toerust voor het op resultaat sturen van hun business-unit of (staf)afdeling. Het programma is vanzelfsprekend op uw maat gesneden en omvat onderwerpen als:

 • Strategische analyse en strategische management
 • Organisatiesturing en waardemanagement
 • Financieel management
 • Human resource management
 • Leiderschap en teamfunctioneren
 • Persoonlijke effectiviteit

Afhankelijk van de gewenste diepgang kent het programma een duur tussen de zes en twaalf dagen, eventueel uit te breiden met thematische avondsessies. Doordat specialisten uit eigen huis een rol spelen is de koppeling naar de eigen werkomgeving gewaarborgd.

Management Team Training

In veel organisaties is integraal management het toverbegrip. Door het laag in de organisatie beleggen van resultaatverantwoordelijkheid voor alle managementgebieden kan de moderne manager zelf beleidskeuzes maken en deze uitvoeren. Dat wil zeggen; als hij/zij deze managementgebieden voldoende kan overzien. De praktijk is in veel organisaties een andere en veelal is het Management Team juist samengesteld uit functioneel management dat gezamenlijk een beslissing moet nemen, ook over issues buiten het eigen vakgebied.

Bij Improfin kunt u terecht voor een Management Team Training met behulp waarvan Management (en Directie-) teams op een gezamenlijke golflengte worden gebracht en daardoor beter en effectiever kunnen samenwerken. Onze management team aanpak bestaat daartoe uit onder meer de navolgende onderwerpen:

 • Strategie en sturing
 • Financieel management
 • Human resource management
 • Commercieel Management
 • Operations Management
 • Teameffectiviteit (teamfunctioneren, assertiviteit en vergaderen)

De aanpak voorziet in de koppeling van het functioneel managementteamlid aan een Improfin trainer. Samen bereiden zij een mix van theoretische basis en praktische toepassing voor en verzorgen zij feitelijk in co-productie een interactieve inhoudelijke sessie.

De standaard doorlooptijd van een Management Team Training varieert tussen de vier en de zes dagen.

Workshop Strategie & Sturing

In een wereld die snel verandert is het van groot belang effectief en efficiënt op dergelijke veranderingen in te spelen door er vanuit eigen kracht op te anticiperen. Met regelmaat de interne en externe omgeving verkennen, een heldere strategische visie ontwikkelen en onderhouden en deze adequaat en doeltreffend naar acties vertalen is een terugkerende uitdaging waarvoor menig directie- en managementteam zich geplaatst ziet.

Die uitdaging zit met name in het scherp en gefocust blijven en afstand kunnen nemen van de waan van de dag. Da’s lastig, want wat zich ook manifesteert is een zekere mate van bedrijfsblindheid en daardoor een enigszins vertroebelde waarneming.

Om en heldere kijk en objectiviteit te waarborgen kan het verstandig zijn het proces extern te laten begeleiding door een onafhankelijke en vooral positief-kritische buitenstaander bijvoorbeeld in de vorm van een Workshop Strategie en Sturing.

Gedurende deze Workshop wordt de deelnemer geleerd hoe een strategische analyse uit te voeren, te kiezen uit verschillende strategische opties, en keuze te maken en deze met succes te implementeren. Kenmerkend voor de Workshop Strategie en Sturing is dat er sprake is van een live casus: de eigen organisatie van de deelnemers.

De standaard Workshop heeft een doorlooptijd van twee dagen inclusief tussenliggende avond. Dit standaardprogramma kan op maat worden uitgebreid en aangevuld.

Try and find out

Leg uw vraag of uitdaging aan ons voor en ontvang binnen twee werkdagen een vrijblijvende eerste indruk of plan van aanpak!

Try and find out

Bel me terug

U heeft een vraag en u wilt graag worden gebeld? 06 539 98 788

Uw aanvraag is met succes verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

×

Er is helaas iets verkeerd gegaan, probeert u het later opnieuw.

×

Contact opnemen

Improfin Groep B.V.

Postbus 10
6600 AA Wijchen

t: 088 - 2341100
f:
e: info@improfin.nl