Menu

Improfin Groep

Improfin Header Afbeelding

Masterclass Personal Governance voor financials

Achtergronden

Als financiële professional hoef je je niet te vervelen. Iedere dag verloopt anders dan je van tevoren had ingeschat. Om je heen gebeurt van alles en voortdurende veranderingen in wet- en regelgeving houden je meer dan van de straat. Je hebt misschien het gevoel dat je wordt geleefd en dat maakt het er niet leuker op. 

Hoogste tijd om, samen met vakgenoten je eigen functioneren eens onder de loep te nemen. Hoe kom je tot een effectievere en efficiëntere versie van jezelf, waarbij je zelf zo veel mogelijk regie hebt in plaats van vooral een van de acteurs te zijn die een rol speelt?

Doelstelling

Dat is nou precies wat deze Masterclass je beoogt bij te brengen. Je ontdekt je eigen drijfveren en het gedrag dat je daarbij ontwikkeld hebt. Je leert ook het gedrag van anderen in je omgeving te herkennen en je erop aan te passen zonder jezelf weg te cijferen. Na afloop van dit driedaagse programma zit je niet alleen beter maar ook strakker in je vel; ben je communicatiever, assertiever, doelbewuster en doelgerichter in je functioneren. 

Doelgroep

Het programma is bedoeld voor financiële professionals met enige ervaring die meer impact willen hebben op hun omgeving en veelal niet alleen gelijk hebben maar dat ook willen krijgen en zo effectief zijn.

Programma

De financial als professional

  • In de Financial als Professional gaan we samen op zoek naar de persoonlijke drijfveren van jou en de andere deelnemers en hoe deze zijn vertaald naar houding en gedrag. Je leert niet alleen jezelf beter kennen maar herkent ook de drijfveren en gedragsvoorkeuren van mensen in je eigen omgeving - en je leert daarop in te spelen. Dat vertaalt zich naar de wijze waarop je met je omgeving ‘samenwerkt’ in plaats van ‘samen werkt’. Kernbegrippen daarbij: herkenbaar en praktisch toepasbaar. Theorie waar nodig, maar het focus ligt op: wat kun jij er mee, vandaag al.

De financial als Verbinder

  • De module Financial als Verbinder behandelt op basis van de inzichten uit de eerste module hoe je als financial effectiever kunt communiceren met je omgeving. Verschillende gespreksstijlen en gespreksvormen passeren de revue en door oefening maak je je de inzichten eigen die maken dat je als een geaccepteerde boodschapper worden gezien en een waardevol teamlid. Kern daarbij is dat je de in de vorige module herkende sterktes van jezelf en de anderen maximaal gaat benutten en minder sterke punten door de samenwerking leert te compenseren. Dat vertaalt zich in persoonlijke aandachtspunten die per deelnemer verschillen en ook hier ligt het accent meer op praktische toepasbaarheid dan op theorie.

De financial als Beinvloeder

  • Als Financial beland je qualitate qua ook in situaties waar belangen niet bepaald parallel lopen en er sprake is van weerstand en potentiele conflicten. Omdat je doorgaans geen lijnbevoegdheden hebt, zal je je moeten bedienen van beinvloedingstechnieken die een voor alle partijen acceptabele oplossing dichterbij kunnen brengen. De module Financial als Beïnvloeder reikt daartoe inzichten aan uit de velden assertiviteit, onderhandelen en conflicthantering die je direct in oefeningen in de praktijk gaat brengen. In deze module komt ook integriteit aan de orde. Ook hier gaat het niet om een ‘one size fits all’-aanpak, maar om het persoonlijk maken van die technieken die het best aansluiten bij ieders gedragsvoorkeuren.

Werkwijze

Het programma is vooral gericht op het verwerven van inzichten en die ook meteen toepassen. Voorbeelden uit de eigen werkomgeving en persoonlijke situaties staan centraal. Voorafgaand aan het programma worden deelnemers in de gelegenheid gesteld een persoonlijk Improfile op te stellen dat als basis dient. 

Docenten

ing. Peter Herfkens MTQM, associate Improfin Groep

Aanmelden

Neem contact op voor mogelijkheden en startdata

Schrijf u in!

Inschrijven voor Masterclass Personal Governance voor financials


Cursusgegevens

Persoonsgegevens

U bent vergeten uw naam in te vullen.
U bent vergeten uw voorletters in te vullen.U bent vergeten uw adres in te vullen.
U bent vergeten uw postcode in te vullen.
U bent vergeten uw woonplaats in te vullen.
U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen
U bent vergeten een geldig emailadres in te vullen

Uw inschrijving is met succes verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

×

Er is helaas iets verkeerd gegaan, probeert u het later opnieuw.

×