Menu

Improfin Groep

Improfin Header Afbeelding

Organisatie & Duurzaamheid

Achtergronden

Duurzaamheid behoeft nauwelijks een introductie. Je kunt geen krant of tijdschrift openslaan of je krijgt het onder ogen. Tegelijkertijd is duurzaamheid een container-begrip en hoewel alom tegenwoordig, nog vaak wat verder van je bed in veel gevallen. Toch heeft duurzaamheid een vergaande impact op de bedrijfsvoering. Niet alleen het dwingend moeten voldoen aan wet- en regelgeving maar ook de invloed die het heeft op het business- en operating model van de organisatie. Simpelweg door keuzes van je stakeholders.

Duurzaamheid raakt de ‘license to operate’ en als professional in een management of stafrol moet je daar wat mee. En in belangrijke mate is dat ook het meekrijgen van de organisatie om je heen waar de daadwerkelijke impact aan de orde is. Ook omdat duurzaamheid inmiddels veel meer is dat carbon footprint, uitstoot of grondstoffenverbruik. Het gaat ook over mensen, hoe je er mee omgaat en hoe je ze aanstuurt. Kortom: aandacht voor duurzaamheid is een ‘must do’ wil je je niet onaangenaam worden verrast vanuit je waardeketen. 

Doelstelling

Met behulp van dit programma kunnen Directie- of Managementteams van ondernemingen en instellingen voorsorteren op duurzaamheid en pro-actief de bakens verzetten. Het programma biedt een overzicht en fungeert als kick-start. 

Doelgroep

Ondernemingen en instellingen die praktisch aan de slag willen met Duurzaamheid, daartoe een gezamenlijk startpunt willen markeren en tot een plan willen komen. Een deelnemersgroep kan bestaan uit onder meer lijnmanagement, Finance & Control, HR, Inkoop, Facilitair en aanverwant kader. 

Programma

  • Met deelname aan het programma Organisatie & Duurzaamheid realiseer je met DT/MT collega’s de navolgende leerdoelen: - Wat wordt verstaan onder ‘duurzaamheid’ en welke dimensies heeft het? - Hoe raakt duurzaamheid onze organisatie en welke rol speel ik daarin? - Wat is ‘dubbele materialiteit en hoe geven we daar invulling aan? - Wie zijn onze stakeholders en hoe betrek ik ze hier tijdig bij? - Hoe weet ik zeker dat ik tijdig aan verslaggevingsregels voldoe? - Wat heeft duurzaamheid voor impact op onze ‘business’ ? - Hoe leid ik dat vanuit mijn rol in en een DT/MT in goede banen? - Wat betekent duurzaamheid voor onze processen, data en ICT? - Is onze organisatiecultuur voldoende ‘duurzaamheid’ proof en hoe toets ik dat? - Hoe beïnvloed ik mijn omgeving en krijg ik die op tijd mee?

Werkwijze

Dit programma is in deze vorm uitsluitend leverbaar in een 'in huis' variant. De opzet is zo gekozen dat een deelnemende organisatie zelf centraal staat en de verworven inzichten meteen kunnen worden vertaald naar de dagelijkse praktijk. 

Docenten

Drs. Jan de Kroon                   Improfin Groep

Schrijf u in!

Inschrijven voor Organisatie & Duurzaamheid


Cursusgegevens

Persoonsgegevens

U bent vergeten uw naam in te vullen.
U bent vergeten uw voorletters in te vullen.U bent vergeten uw adres in te vullen.
U bent vergeten uw postcode in te vullen.
U bent vergeten uw woonplaats in te vullen.
U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen
U bent vergeten een geldig emailadres in te vullen

Uw inschrijving is met succes verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

×

Er is helaas iets verkeerd gegaan, probeert u het later opnieuw.

×