Menu

Improfin Groep

Improfin Header Afbeelding

Financiële Functie 2.0; Effectiviteit en efficiency in perspectief

Achtergronden

Mede door technologische ontwikkelingen verandert er veel binnen de financiële functie van ondernemingen en instellingen. Traditionele rollen lijken eenvoudig over te nemen door snel lerende softbots die ook nog eens geen fouten maken en nooit ziek zijn. Laat diezelfde robots los op een berg data en ze voorspellen je toekomst. Voor de ene financial een lonkend perspectief, voor de ander een gruwel dat hij/zij met afschuw op zich af ziet komen.

Zoals altijd is de werkelijkheid genuanceerder en komt er meer bij de toekomstgerichte ontwikkeling van de financiële functie kijken dan simpelweg digitaliseren en robotiseren. Voorsorteren op ontwikkelingen, je positie bepalen en een roadmap voor de toekomst opstellen is in zekere zin een ‘must’ wil je niet onaangenaam verrast worden.

Doelstelling

Dit programma helpt je bij het scherp krijgen van je visie, laat je ontdekken waar je financiële functie staat in haar ontwikkeling en reikt je bouwstenen aan voor ‘de roadmap’ om tot een financiële functie 2.0 te komen.

Doelgroep

Je bent CFO/financieel directeur, Business of Corporate Controller, Accountant in Business, Manager Finance & Control, of in ander opzicht betrokken bij de ontwikkeling van de financiële functie. Voor deelname is van belang dat je de eigen situatie kunt inbrengen.

Programma

  • Wat is de ambitie van de financiële functie;
  • Waar bestaat de ‘professional value added’ uit;
  • Waar staat de financiële functie in haar ontwikkeling;
  • Wat kun je allemaal met data science, digitalisering en robotisering;
  • Wat is de impact op processen, systemen maar vooral de mens;
  • Wat voor ontwikkelstappen moet je zetten en vooral hoe;
  • Hoe kom je tot een ‘smart’ roadmap?

Werkwijze

We zetten de rollen van de financiële functie in het perspectief van concrete doelstellingen per rol en verdiepen op wat dit betekent voor de kwaliteit van mensen, processen en informatievoorziening en welke methoden en technieken echt kunnen helpen. Omdat ook cultuur daarin een veel onderschatte en sterke spelbepaler is, komt ook ‘verander-agentschap’ uitgebreid aan bod.

Docenten

drs. Jan de Kroon is organisatie-adviseur en DGA van Improfin Groep, een onderneming die zich specialiseert in het ontwikkelen en verbeteren van financiële functies en financiële professionals door een uitgekiende combi van advies, begeleiding, opleiding & training en hands-on ondersteuning.


Inschrijving via NBA:

https://www.nbaopleidingen.nl/...

Schrijf u in!

Inschrijven voor Financiële Functie 2.0; Effectiviteit en efficiency in perspectief


Cursusgegevens

Persoonsgegevens

U bent vergeten uw naam in te vullen.
U bent vergeten uw voorletters in te vullen.U bent vergeten uw adres in te vullen.
U bent vergeten uw postcode in te vullen.
U bent vergeten uw woonplaats in te vullen.
U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen
U bent vergeten een geldig emailadres in te vullen

Uw inschrijving is met succes verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

×

Er is helaas iets verkeerd gegaan, probeert u het later opnieuw.

×