Menu

Improfin Groep

Improfin Header Afbeelding

Treasury management in a day!

Achtergronden

Treasury management is zelfs voor veel financiële professionals soms wat ‘ver van het bed’. Het wordt gezien als een hoog technisch specialisme en lijkt vaak ‘event driven’. Het gevolg is vaak een zeker onbegrip binnen organisaties met als gevolg dat ofwel er treasury risico’s onopgemerkt blijven, of een aanwezige treasury functie teveel op een eiland zit en de toegevoegde waarde in relatie tot de risico’s niet helemaal helder is. Een inleidende Tour d’ Horizon die voor begrips- en oordeelsvorming zorgt en al te oppervlakkige kennis wat verdiept, kan voor veel zijdelings betrokkenen geen kwaad. 

Doelstelling

Dit inleidende dagprogramma biedt een verkenning van het treasury management landschap met aandacht voor de drie kernrollen: continuïteit van financiering, bescherming tegen financiële risico’s en optimale financiële logistiek.  Zorgt ervoor dat de deelnemer een meer inhoudelijke gesprekspartner wordt en verbetert inzichten in kansen en risico’s. 

Doelgroep

De doelgroep voor dit programma bestaat uit financials met behoefte aan een fundament onder hun treasury betrokkenheid maar is ook geschikt voor eindverantwoordelijke non-financials die er meer van willen weten uit hoofde van management- of toezichttaken.

Programma

Het programma bestaat uit een viertal modules.

  • Module 1: gaat in op het waarom van treasury management, aan welke randvoorwaarden het moet voldoen, hoe je het organiseert en welke toegevoegde waarde je mag verwachten.
  • Module 2: gaat in op financiering in meest brede zin. Welke bronnen zijn er, hoe kijken financiers naar mijn organisatie en hoe zorg je ervoor dat ik financierbaar blijf.
  • Module 3: gaat in op de verschillende risico’s die resultaat en vermogen kunnen beïnvloeden, hoe deze invloed in te schatten en waar nodig te beperken of te elimineren.
  • Module 4: gaat in op de infrastructuur die nodig is om de geld-goederen kringloop van een organisatie efficiënt en effectief te laten verlopen. Mede in relatie tot enerzijds financierbaarheid en anderzijds kosten en risico’s.

Docenten

drs. Jan de Kroon, organisatieadviseur en directeur Improfin Groep

Aanmelding

Klik op de datum om je direct in te schrijven! 

Heb je nog vragen? Bel ons gerust op 088-234 1100

Locatie

Improfin Groep Herenstraat 7, 6602 BA  Wijchen

Schrijf u in!

Inschrijven voor Treasury management in a day!


Cursusgegevens

Persoonsgegevens

U bent vergeten uw naam in te vullen.
U bent vergeten uw voorletters in te vullen.U bent vergeten uw adres in te vullen.
U bent vergeten uw postcode in te vullen.
U bent vergeten uw woonplaats in te vullen.
U bent vergeten uw telefoonnummer in te vullen
U bent vergeten een geldig emailadres in te vullen

Uw inschrijving is met succes verzonden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

×

Er is helaas iets verkeerd gegaan, probeert u het later opnieuw.

×