Menu

Improfin Groep

Improfin Header Afbeelding

Ontwikkel programma Financial 2.0

Achtergronden

Nu de stofwolken van de crisis wat opgetrokken zijn, herpakken veel organisaties zich. Onderdeel daarvan is in veel gevallen het antwoord zoeken op de vraag of eerder en wellicht anders had kunnen worden ingegrepen, of bij betere en effectievere management informatie beter had kunnen worden gestuurd en vooral wat kan worden gedaan om in de toekomst alerter te kunnen inspelen op ontwikkelingen.

Veel financiële functies en financiële professionals blijken nog overwegend bezig met financieel administratieve taken en zijn nog sterk verantwoordingsgericht. In toenemende mate is er echter de roep om een meer financieel bedrijfskundige en toekomstgerichte invulling van rollen en taken. Uiteenlopende technologische ontwikkelingen vervangen steeds vaker de oude rol en maken tijd vrij voor de nieuwe. In de ontwikkeling die veel controllers hebben doorgemaakt, heeft de crisis vaak een stap terug betekent. Hoewel de latente wens vanuit de organisatie er wel is, blijkt het in de praktijk lastig het groei- en ontwikkelpad weer op te pakken. 

Doelstelling

Het programma Financial  2.0 beoogt jou en andere financiële professionals op een praktische en integrale wijze te ondersteunen bij het (her)pakken van je groei- en ontwikkelpad tot een ‘state of the art Financial Professional' en een aantoonbaar waardevolle financieel bedrijfskundige sparringpartner voor je omgeving. 

Doelgroep

De doelgroep voor dit ontwikkelprogramma bestaat uit financiële professionals met al een aantal ‘reisjaren’ op de teller maar met de ambitie zich zowel vaktechnisch als persoonlijk verder te ontwikkelen. Dat je een relevante HBO opleiding hebt afgerond of een vergelijkbaar werk- en denkniveau hebt, wordt verondersteld. Het programma leent zich ook uitstekend voor RA/AA professionals met de behoefte zich breder en meer bedrijfskundig te ontwikkelen. 

Het programma is ook zeer geschikt voor degenen die in overleg met een werkgever of als gevolg van een reorganisatie en boventalligheid, een andere wending aan hun carrière willen of moeten geven. 

Werkwijze

Het integrale programma is zodanig ontworpen dat er een gezonde balans is tussen ‘weten’, ‘kunnen’ en ‘zijn’. Het draagt waardevolle vakinhoudelijke inzichten aan, besteedt aandacht aan de concrete toepassing daarvan in je eigen organisatie maar binnen het programma neemt ook je persoonlijke ontwikkeling een ruime plaats in.

Het programma van deze ontdekkingsreis bestaat uit verschillende stappen:

Stap 1. Een gedegen intake van zowel de deelnemer zelf als van zijn werkomgeving
Stap 2. Vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling o.b.v de MC Finance & Control
Stap 3. Persoonlijke begeleiding en praktijktransfer
Stap 4. Nazorg en intervisie

Investering

De investering in deelname aan Financial 2.0 levert haar rendement niet alleen aan de deelnemer. Ook de werkgever profiteert ruimschoots van gesignaleerde en te implementeren verbeteringen en veranderingen en weet zich terzijde gestaan door een 'state of the art' financiële professional.  

Meer weten?

Download hier de brochure Financial 2.0 of neem contact met ons op voor meer informatie: 
088 234 1100